Intenzivne vaje v CŠOD Radenci

V našem zboru redkokdaj počivamo. V mesecu aprilu smo v CŠOD Radenci med 31. 3. in 2. 4. izvedli letošnje prve intenzivne vaje. Zakaj pravzaprav organiziramo intenzivne vaje, če imamo redne vaje vsak teden? Intenzivne vaje nam omogočajo utrjevanje in izpopolnjevanje programa, ki je odvisen od dela leta ter od naših prihajajočih dogodkov. Trenutno se pripravljamo na mednarodno tekmovanje, kjer smo bili izmed vseh prijavljenih izbrani kot eden izmed enajstih mešanih pevskih zborov, ki se bomo konec meseca maja v cerkvi sv. Krizogona potegovali za nagrade ter bronast, srebrn ali zlat križ redovnice Čike.

Tekmovanje za naš zbor predstavlja ne le novo izkušnjo, temveč tudi izziv, da zopet dokažemo kakovost ter težavnost našega udejstvovanja na področju zborovskega petja. Tekmovanje takšne zvrsti botruje obsežno pripravo, kar za nas predstavlja veliko vloženih ur dela, za kar so intenzivne vaje popoven instrument, s katerim si lahko delo olajšamo, saj v enem vikendu opravimo toliko ur petja, kot ga sicer v celem mesecu rednih vaj.

Brez skrbi – velik del intenzivnih vaj pa vseeno predstavlja nove priložnosti za povezovanje in pletenje prijateljskih vezi. Konec koncev smo zbor, ki temelji na sproščeni energiji, ki jo vzdržujemo in večamo ob vsakem druženju, saj tako lahko le to izžarevamo na odrih. Kako izgledajo intenzivne vaje? Preverite v priloženih fotografijah.